Logo Klimaatadaptatie Groningen

De Linkse Mannen lossen het op: het klimaat

Live stream
Download naar agenda

De Linkse mannen lossen het op

De Linkse mannen lossen het op

Wanneer: Donderdag 21 Januari, 19:30 - 21:00 (CET)
Waar: gratis online te volgen op het virtual Mainstage\ Grote Markt
Werkwijze online: om goed voorbereid te zijn, klik hier voor de online instructies
Toegang: gratis, geen opgave vooraf nodig
Tip: kom 15 minuten voor het programma begint online, dan weet je waar je heen moet gaan en wat je moet doen.

Het klimaat

Hete en droge zomers, natte winters, ach als dat het is, valt het wel mee met de klimaatverandering, toch? Nou, was het maar waar…. Klimaatverandering is met stip de grootste opgave waar we de komende decennia mee te maken krijgen. Als we niets doen zijn de gevolgen voor mens, natuur en milieu niet te overzien. Dus: hop, aan de slag!

Maar hoe ontwerp je nou aan zo’n veranderend klimaat? Hoe houden we de stad in de zomer koel en aangenaam? Wat te doen met verzilting? Moet die dijk nou omhoog of niet? Hoe zorgen we ook in de toekomst voor genoeg drinkwater? Welke rol speelt de landbouw? Hoe houden we kostbaar zoet water beter vast? En hoe houden we het Groninger land ondertussen rijk en aantrekkelijk?

In deze klimaatspecial van de Linkse Mannen gaan Bram Douwes en Wilbert van der Kamp op zoek naar oplossingen. Welke doos van Pandora staat op ons te wachten? Kunnen we deze opgave vol goede moed te lijf gaan?

Te gast zijn deltacommissaris Peter Glas, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Jannemarie de Jonge en landschapsarchitecten Yttje Feddes en Peter Veenstra, de curatoren van Sponsland: de ontwerpmanifestatie van Act & Adapt. Met hen pellen we de opgave af. Hoe zou een klimaatadaptief Groningen eruit kunnen zien? Gloort er hoop aan de horizon

Sprekers informatie