Logo Klimaatadaptatie Groningen

Fietstour du Klimaatboer

Fietstour du Klimaatboer

Fietsen door het landelijk gebied in Groningen

Wanneer: altijd beschikbaar > ook nog na de klimaatadaptatieweek
Start: Grote Markt Groningen
Let op: je kunt fietsen op eigen gelegenheid, dus lekker naar buiten! Maar houd de algemeen geldende corona maatregelen in acht.

Fietsen door het landelijk gebied in Groningen en iets leren over klimaatverandering en klimaatadaptatie. Dat belooft de fietstocht du Klimaatboer! Pak de fiets en laat u verrassen. Deze fietstocht kan in eigen tijd en op elk moment gefietst worden!

Om de fietstocht te kunnen fietsen heb je dit nodig:

  • De app SpaceTimeLayers, downloadbaar via onderstaande QR-code

  • Zoek in de app naar: Fietstour du Klimaatboer

  • Gevonden? Fietsen maar! Je kunt de route ook opdelen in twee ritten, zodat het toegankelijk is voor iedereen.

Achtergrond van de fietstour

Klimaatverandering zal in toenemende mate impact hebben op onze en ook uw leefomgeving en 80% van die omgeving wordt in de provincie Groningen beheerd door boeren. Vandaar de naam van de tocht: Fietstour du Klimaatboer.

Met deze tour fiets je rond en soms door de stad Groningen. Onderweg kom je langs zeven verschillende locaties en per locatie krijg je meer informatie via de app SpaceTimeLayers. Per locatie is er een video te zien. Elke video belicht een ander aspect van klimaatverandering, zoals hittestress, veenoxidatie door droogte, wateroverlast, etc.

Het vergt van ons allemaal dat we ons gaan aanpassen aan het veranderende klimaat. Goed om er dus meer over te weten. Je kunt de route opdelen in twee ritten, dit zodat het toegankelijk is voor iedereen.

Fiets langs de groene oase in Euvelgunne, maak kennis met de koeien bij Kardinge, leer meer over weidevogels en hun leefomgeving en nog veel meer…

Fietstour du Klimaatboer is tot stand gekomen door een samenwerking tussen:
Natuur- en Milieufederatie Groningen
Klimaatadaptatie Groningen