Logo Klimaatadaptatie Groningen

Het Digitale Straatberaad

Live stream
Download naar agenda

Het Digitale Straatberaad

Het Digitale Straatberaad

Een interactieve volksvergadering over het klimaat

Wanneer: Meerdere momenten tussen 19 en 23 januari (zie onder)
Waar: Gratis online te volgen via Mainstage \ Grote Markt
Werkwijze online: om goed voorbereid te zijn, klik hier voor de online instructies
Toegang: gratis >> Wil je meedoen? Aanmelden kan hier!
Let op! We hebben op de dag zelf ook nog plekken in open gelaten, volg deze link naar onze online portal >>> Kijk links in beeld op het programma en klik op Het Digitale Straatberaad
Tip: kom 15 minuten voor het programma begint online, dan weet je waar je heen moet gaan en wat je moet doen.

Het klimaat verandert, maar wat doen we er mee? Vandaag is het woord aan jou. Jouw kennis, creativiteit, zorgen en ideeën! Hoe gaan we om met oververhitte steden? Waar vlucht jij heen als de zeespiegel stijgt? En in hoeverre moeten wij als burger kunnen meebeslissen over een toekomst die hoe dan ook gaat veranderen? Tijdens Het Digitale Straatberaad ga je samen met je online buren voor een middag in gesprek over het klimaat. Een ongewone vergadering voor gewone mensen. Wil je meedoen? Aanmelden kan hier!

Doormiddel van een theatraal spel bouwen we deze week met Groningers uit de hele provincie aan de Klimaatverklaring van Groningen: The Future We Want. Deze wordt op zaterdag 23 januari gepresenteerd tijdens ''Dus wat gaan wij doen?''. Het Digitale Straatberaad is voor iedereen, of je nu veel over het klimaat weet of weinig, voor jong en oud, voor doeners en denkers. Het is tijd om onze stem te laten horen! Wil je meedoen? Geef je dan snel op voor een van de volgende themarondes:

Gezondheid – dinsdag 19 januari van 20:00 – 21:00 uur

Hoe beschermen we ons tegen extreme hitte en welke aanpassingen kunnen we zelf doen?

Economie – woensdag 20 januari van 20:00 – 21:00 uur

Wat betekent de droogte voor onze economie en wat zou volgens jou moeten groeien of krimpen?

Democratie – donderdag 21 van 20:00 – 21:00 uur en zaterdag 23 januari van 13:30 – 14:30 uur

Hoe geven we op kleine schaal onze democratie opnieuw vorm?

Mobiliteit – zaterdag 23 januari van 11:00 – 12:00 uur

Wat voor invloed heeft wateroverlast op ons dagelijks leven? En hoeveel klimaatvluchtelingen kunnen we opvangen als de dijken breken?

Wil je meedoen? Aanmelden kan hier!

Het Digitale Straatberaad is onderdeel van Warming Up, een artistieke klimaatcampagne van Stichting Impact Makers. Via verschillende projectonderdelen verzamelt Warming Up zoveel mogelijk input van de Nederlandse bevolking, om uiteindelijk een Klimaatverklaring van Nederland te presenteren aan het kabinet. Kijk op www.wearewarmingup.nl voor meer info of op www.hetgrotestraatberaad.nl om te zien hoe jullie voorgangers het hebben gedaan!