Logo Klimaatadaptatie Groningen

Kenniscafe - Klimaatverandering maakt de stad kwetsbaar

Live stream
Download naar agenda

Illustratie: Yvette Compaijen

Kenniscafe

Klimaatverandering maakt de stad kwetsbaar - met Floris Boogaard, Lise Jans en Martijn Schuit

Wanneer: Donderdag 21 januari, 17:00 - 18:30 uur (CET)
Waar: Gratis online te volgen > vlieg virtueel naar Mainstage\ Grote Markt
Werkwijze online: om goed voorbereid te zijn, klik hier voor de online instructies
Tickets: gratis, geef je nu op
Tip: kom 15 minuten voor het programma begint online, dan weet je waar je heen moet gaan en wat je moet doen.

Klimaatverandering maakt de stad een kwetsbaar gebied; bij hevige regenbuien kan het water soms moeilijk weg en met toenemende warmte vormen steden een soort hitte-eilanden van asfalt en beton.

Hoe kunnen we de stad toekomstbestendig maken? Het is zo mogelijk de grootste opgave van onze tijd. Hoe gaan we deze stadstransitie organiseren in Groningen? In verschillende Groningse wijken wordt hier al hard gewerkt, door collectief over te stappen op duurzame energiebronnen, of door de wijk te vergroenen voor een betere afwatering. Gaan de bewoners zo de stad redden? En wat is de rol van de gemeente in klimaatadaptatie? 

Alex van den Berg kijkt samen met Lector Ruimtelijke Transformaties Floris Boogaard (Hanzehogeschool) omgevingspsycholoog Lise Jans (RUG) en beleidsmedewerker klimaatadaptie Martijn Schuit (Gemeente Groningen) naar de stad van de toekomst.

Studium Generale

Het Kenniscafé van Studium Generale is terug! Elke maand praten ze met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Dit Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science Linx en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen. Deze editie van het kenniscafé is onderdeel van Klimaatadaptatieweek Groningen.

Dit programma vond eerder plaats op 22 oktober. Met een kleine programmawijziging vindt dit programma nu plaats op 21 januari. Had je tickets voor de eerdere editie? Dan ontvang je hierover bericht.

Tickets

Kaartverkoop via de website van Studium Generale.