Logo Klimaatadaptatie Groningen

Kinderprogramma: Groene doeners voor de aarde

Online
Download naar agenda

Kinderprogramma: Groene doeners voor de aarde

Kinderprogramma: Groene doeners voor de aarde

Wanneer: zaterdag 23 januari, 10:00 - 11:30 uur (CET)
Waar: gratis online te volgen en ga dan online naar Mainstage\ Grote Markt
Werkwijze online: om goed voorbereid te zijn, klik hier voor de online instructies
Toegang: Gratis
Tip: kom 15 minuten voor het programma begint online, dan weet je waar je heen moet gaan en wat je moet doen.

Leer meer over het klimaat en help mee de wereld een stukje groener te maken

Tijdens deze ochtend leer je meer over de gevolgen van klimaatverandering die wij nu al merken in Nederland. Het wordt steeds droger, heter en we hebben meer zware regenbuien. Wat kun je daar eigenlijk aan doen? Agnes legt het je tijdens een mini-college allemaal uit! Na het mini-college kun je een van de drie workshops gaan volgen over het maken van zaadbommen, de dijken van het waterschap of gaan filosoferen over het klimaat.

10.00 - 10.30 uur:

  • Mini-college van Agnes

10.30 - 11.30 uur:

  • Workshop 1: Filosoferen over een gezondere wereld

  • Workshop 2: Zaadbommen maken

  • Workshop 3: De sterke, slimme dijk van het waterschap

Workshop 1: Filosoferen over een gezondere wereld

Leeftijd: 8 - 10 jaar

Het lijkt wel of het klimaat een beetje op hol is geslagen. Kunnen we het klimaat beter maken? Zijn we allemaal de dokters die de zieke patiënt weer kunnen oplappen? Of niet, gaat het klimaat toch wel zijn gang? En hoe weet je nou of wat jij doet het goede geneesmiddel is? Vragen, vragen, en nog eens vragen waarover je heel leuk kunt nadenken. Met verrassende antwoorden en verse, nieuwe ideetjes waarmee je nog beter kunt verzinnen hoe jij de wereld een beetje mooier kunt maken. Kom en denk mee zoals de grootste filosofen dat ook doen! Deze workshop wordt gegeven door Maaike.

Let op! Aanmelden voor deze workshop kan nog tot donderdagavond 23.59 uur

Workshop 2: Zaadbommen maken

Leeftijd: 8 - 12 jaar

Maak je eigen restaurant voor bijen en vlinders! Tijdens deze workshop ga je aan de slag met aarde, zaden en klei om je eigen zaadbommen te maken. Deze zaadbommen moet je bewaren totdat het voorjaar is. Dan kun je een goed plekje zoeken om de zaadbom te ‘planten’. Zo zorg je ervoor dat de insecten meer te eten hebben, en maak je ook je buurt of tuin een stukje vrolijker met prachtig bloemen. Als je je aanmeldt krijg je thuis een pakketje gestuurd waarin bijna alle materialen zitten die je nodig hebt. Thuis moet je alleen nog een lege eierdoos, een schaal en een glas water hebben.

Naast dat deze workshop heel leuk is, leer je ondertussen ook meer over bijen, vlinders en andere insecten. Als je je aanmeldt krijg je thuis een pakketje gestuurd waarin alle materialen zitten die je nodig hebt. Deze workshop wordt gegeven door Agnes Bakker van IVN.

Let op! Aanmelden voor deze workshop kan niet meer.

Workshop 3: De sterke, slimme dijk van het waterschap

Leeftijd: 10 - 13 jaar

Het klimaat verandert. Dat merken we allemaal en overal. Hoe beschermen we Nederland, dat grotendeels onder zeeniveau ligt? De waterschappen moeten in elk geval flink aan de bak. Maken zij sterkere en hogere dijken? Of zijn er ook slimmere oplossingen? Denk met ons mee over de dijk van de toekomst! Van te voren krijg je het ‘Sterke & slimme dijk’ pakket thuisgestuurd. Hier zit onder andere een VR-brilletje in.

Je gaat als een echte waterwerker aan de slag met de dijk en bekijkt 360-graden video’s over de dijkverbetering met de VR-bril uit het pakket en een eigen smartphone. We sluiten de workshop af met een creatieve wedstrijd. Na de workshop kan je nog bezig met de extra’s in het pakket! Deze workshop wordt gegeven door Silvia en Annemieke van Waterschap Noorderzijlvest.

Let op! Aanmelden voor deze workshop kan niet meer.