Logo Klimaatadaptatie Groningen

Live event: Open University on Climate Adaptation

Forum Groningen
Download naar agenda

Live-event Open University on Climate Adaptation

Tijdens Open University on Climate Adaptation op vrijdag 22 januari presenteren we van 13.00 - 18.00 een dynamisch programma vol interactieve workshops, Q&A’s met boeiende live sprekers, energieke keynotes en digitale boardgames over klimaatadaptatie. Docenten, lectoren en professoren uit Groningen delen hun kennis over klimaatadaptatie over hoe we samen werken aan oplossingen voor de wereld. 

Met bijdragen vanuit Groningen van onder andere: Floris Boogaard, Maarten Loonen, Linda Steg, Jan van Boeckel, Colien Langerwerf, Jan Willem Bolderdijk, Rens Heestermans en nog veel. Daarnaast duikt Jem Bendell vanaf Bali met je de diepte in over de dreiging van ‘collapse of societies’ door klimaatverandering en waarom wij nu actie moeten ondernemen. De speciale klimaatgezant van Nederland - Marcel Beukeboom - spreekt over het belang van klimaatadaptatie, en er zijn bijdragen van onder andere bekende IPCC-wetenschappers en het Global Centre on Adaptation. 

Een speciale bijdrage is er van nobelprijswinnaar Ban Ki-Moon door de Open University on Climate Adaptation live vanuit Groningen te openen en het startschot te geven van de kennisdeling van scholen en universiteiten