Logo Klimaatadaptatie Groningen

Opening tentoonstelling Ontwerpmanifestatie

Grote Markt Groningen
Download naar agenda

Tentoonstelling Ontwerpmanifestatie

Op 19 januari 2021 opent de tentoonstelling van de Ontwerpmanifestatie Act&Adapt. Deze tentoonstelling bestaat uit een online presentatie en een fysieke tentoonstelling op de Grote Markt.

Negen ontwerpbureaus hebben gewerkt aan negen verschillende opgaven. Deze opgaven zijn onderverdeeld in vier landelijke en vijf stedelijke locaties. De grote vraag die beantwoordt moet worden: Hoe passen we ons landschap op zo’n manier aan, dat we ons niet alleen aanpassen aan klimaatverandering, maar ook de veerkracht en de schoonheid van stad en landschap verrijken? 

De tentoonstelling laat een bijdrage zien van de negen ontwerpbureaus die de negen probleemgebieden onder de loep hebben genomen. We gaan zien welke oplossingen en mogelijkheden zij hebben bedacht en hoe het ervoor staat met de verschillende gebieden.

Na de officiële opening in het Forum Groningen kan de tentoonstelling tijdens de Klimaatadaptatieweek Groningen door publiek bezocht worden.

De fysieke tentoonstelling krijgt tijdens de Klimaatadaptatieweek Groningen een plek op de Grote Markt. Daarna zal deze tentoonstelling verplaatst worden. Eerst naar de Climate Adaptation Summit in Rotterdam (25 januari) en daarna terug naar Groningen voor een tour door de regio.