Logo Klimaatadaptatie Groningen

Wandel- en fietsroutes over klimaatadaptatie

Groningen en omstreken

Wandel- en fietsroutes over klimaatadaptatie

Wandel- en fietsroutes over klimaatadaptatie

Wanneer: altijd beschikbaar > ook nog na de klimaatadaptatieweek
Start: Grote Markt Groningen
Let op: je kunt wandelen en fietsen op eigen gelegenheid, dus lekker naar buiten! Maar houd de algemeen geldende corona maatregelen in acht.

Trek de wandelschoenen aan en ontdek klimaatadaptatie in de praktijk!

Gelukkig hoeft niet alles vanaf de stoel achter het scherm beleefd te worden! Tijdens de Kimaatadaptatieweek kun je diverse wandel- en fietsroutes volgen waarbij je in de praktijk hoort, ziet en beleeft wat klimaatadaptatie betekent voor bijvoorbeeld een waterschap, boer of voor een buurt. In de app Spacetime Layers zijn in samenwerking met onder andere Natuur- en Milieufederatie Groningen, Waterschap Noorderzijlvest, Hanzehogeschool en Bureau Buitendienst verschillende routes gecreëerd die jij in je eigen tijd kan wandelen of fietsen. Ga erop uit, beleef, leer en bewonder!

De routes zijn continue te wandelen en fietsen via Spacetime Layers App gedurende de week

Klimaatadaptatie in de stad

Deze wandeling vertelt over verleden, heden en toekomst van groen en blauw in de stad. Tijdens de wandeling komt je langs verschillende interessante plekken die het verhaal vertellen over groen-blauwe infrastructuur in Groningen. Je staat stil bij enkele kansen en risico’s op het gebied van extreem weer om je zo meer te leren over dit onderwerp.

De wandeling is gecreëerd door Allard Roest: verbonden aan de Hanzehogeschool en de RUG als onderzoeker en PhD Student.

Scan onderstaande QR code en kom meer te weten over deze route >>>

Tour du Boer

Klimaatverandering zal in toenemende mate impact hebben op het gebied rondom Groningen en omdat 80% van de provincie Groningen beheert wordt door boeren zijn zij de ideale personen om van te leren! In deze route van 45 kilometer lang rond de stad Groningen, ga je te fiets ontdekken hoe boeren omgaan met klimaatverandering. Scan gelijk onderstaande QR code of check hier alle informatie over deze tour >>

Bedrijven die werken aan klimaatadaptatie

Groningen en omstreken profileren zich steeds sterker als klimaatadaptieve stad en regio. In deze route vind je voorbeelden van bedrijven die actief bezig zijn met klimaatadaptatie.

Scan onderstaande QR code en kom meer te weten over de route van bedrijven die doen aan klimaatadaptatie >>>

Klimaatadaptatie West-Groningen

Fiets mee in het west-Groningse landschap en ontdek hoe Waterschap Noorderzijlvest zich aanpast aan klimaatsverandering. De route begint bij de Hunzingosluis in Zoutkamp, maakt een route richting Midwolde (bij het infocentrum Gebiedsinrichting Zuidelijk Westerkwartier) en eindigt weer in Zoutkamp. Ervaar het groene en karakteristieke landschap van west-Groningen.

Scan onderstaande QR code en kom meer te weten over deze route >>>

Walk the Talk-audiotour over klimaatadaptatie

Tijdens de Climate Adaptation Week wordt veel gesproken over hittestress, piekbuien, verstening en vergroening, maar wat betekenen deze zaken voor de inwoner van Groningen? Wat maken die paar graden celsius verschil nou uit? En hoe kunnen bushokjes een rol spelen in de toekomst van de stad? Volg deze audiotour door de binnenstad van Groningen en ontdek het zelf!

Partners

Natuur- en Milieufederatie Groningen
Hanzehogeschool
Bureau Buitendienst
Waterschap Noorderzijlvest
RUG

Aanverwant event