Skip to content Skip to footer

De stem van jongeren

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van de mensheid. Stakingen met miljoenen jongeren wereldwijd geven aan hoe belangrijk het is dat we hen een stem geven in hoe we met die verandering omgaan.

Tijdens de Jongerenklimaattop (Youth for Climate Adaptation Conference) over klimaatadaptatie op 22 januari 2021 in Groningen krijgen jongeren van over de hele wereld de mogelijkheid om (online) samen te komen en te werken aan hun inbreng voor de Climate Adaptation Summit. Deze wereldtop vindt plaats op 25 januari 2021. Tijdens dit evenement komen wereldleiders bij elkaar om te praten over het klimaat, om afspraken te maken en tot actie over te gaan. De bijdrage van de jongeren kan op deze manier overgenomen worden in een gezamenlijke verklaring.

JONGERENKLIMAATTOP OVER KLIMAAT ADAPTATIE IN GRONINGEN

De jongerenklimaattop wordt georganiseerd in opdracht van de Gemeente Groningen, de Provincie Groningen en het Global Center on Adaptation. Tijdens het evenement brengen we jongeren uit alle hoeken van de wereld bij elkaar om het te hebben over klimaatadaptatie onder 3 speerpunten:

  • Verbinding – jongeren die zich bezig willen houden met klimaatadaptatie moeten wereldwijd met elkaar verbonden worden.
  • Uitwisseling – er moet meer kennis gedeeld worden over het onderwerp; jongeren delen hun ervaringen, kennis en vaardigheden met elkaar.
  • Boodschap – al deze kennis en ervaring worden gebundeld in een oproep aan de wereld die op de klimaattop gedeeld wordt. Zo kunnen jongeren van over de hele wereld zich inzetten voor klimaatadaptatie.

Dit alles gebeurt in de stad Groningen, waar we jongeren fysiek én online bij elkaar brengen uit zowel de regio als de rest van de wereld.

Youth for Climate Adaptation Conference

Jongeren hebben een belangrijke rol tijdens de Klimaatadaptatieweek. Terecht, er is geen groep die zo opkomt voor het klimaat en zijn stem laat horen. Tijdens de Klimaatadaptatieweek in Groningen gaan jongeren uit de regio met jongeren uit het hele land én de hele wereld aan de slag om input te leveren aan de wereldleiders die tijdens de Climate Adaptation Summit bij elkaar komen.

Jongerenteam: door jongeren, voor jongeren

Wie kan er het beste een evenement voor jongeren organiseren? Juist, jongeren zelf! Daarom geven we jongeren zoveel mogelijk de leiding in het organiseren van het evenement; Door jongeren, voor jongeren. Wil je meedoen? In werkgroepen werk je samen met andere jongeren, en neem je een aantal taken op je. Samen ben je verantwoordelijk voor dat deel van de organisatie. We hebben 6 werkgroepen: logistiek, duurzaamheid, programma, communicatie, impact en internationale relaties. Voor meer informatie over wat deze rollen betekenen kun je op deze link klikken.

VACATURE: ENTHOUSIASTE JONGEREN GEZOCHT!

CONTACT

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie of over de vacature? Neem gerust contact op:

Marian van Voorn, Jongerentop Groningen
marian@jongerentopgroningen.nl
06 183 196 35

Rob Appels, Provincie Groningen
r.appels@provinciegroningen.nl
06 150 681 71

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van al het nieuws en de ontwikkelingen rondom klimaatadaptatie in Groningen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!