Logo Klimaatadaptatie Groningen

Ban Ki-moon roept jongeren wereldwijd op

Ban Ki-moon roept jongeren wereldwijd op

Op donderdag 22 oktober is het officiële startsein gegeven op weg naar de Youth for Climate Adaptation Conference.  Tijdens de Youth for Climate Adaptation Conference over klimaatadaptatie op 22 januari 2021 in Groningen krijgen jongeren van over de hele wereld de mogelijkheid om (online) samen te komen en te werken aan hun inbreng voor de Climate Adaptation Summit. Deze wereldtop vindt plaats op 25 januari 2021 en hier komen diverse wereldleiders (online) samen. De bijdrage van de jongeren wordt overgenomen in een gezamenlijke verklaring.

Voormalig voorzitter van de United Nations Ban Ki-moon roept jongeren op om deel te nemen aan de conferentie in Groningen om zodoende hun stem te laten horen.

Welke boodschap heeft Ban Ki-moon voor de jongeren? Bekijk het hier.

Vertaling van Ban Ki-moon zijn boodschap:

Beste jongeren van over de hele wereld

Jullie hebben nog nooit een wereld gekend zonder opwarming van de aarde. Velen van jullie hebben de verwoestingen door klimaatverandering zelf meegemaakt. Daarom moeten we jou betrekken bij de cruciale beslissingen die jullie toekomst zal bepalen.

Jij hebt de macht om belangrijke en duurzame veranderingen teweeg te brengen. Een juiste aanpassing kan kansen creëren en een betere toekomst voor ons allemaal opbouwen.

Doe mee met het Youth for Climate Adaptation (YfCA) event in Groningen op 22 januari 2021. Acties onder jongeren kunnen beslissingen in de bestuurskamers en aan de top van overheden beïnvloeden. Het is jouw toekomst. Aanpakken & aanpassen. Doe je mee?