Logo Klimaatadaptatie Groningen

Doe mee met je straat aan de eerste volksvergadering over het klimaat

Doe mee met je straat aan de eerste volksvergadering over het klimaat

Laat je stem horen in de eerste volksvergadering over het klimaat, in je straat!
Warming Up presenteert, i.s.m. Klimaatadaptatie Groningen en De Oosterpoort, op zondag 30 augustus Het Grote Straatberaad, een volksvergadering over het klimaat in Stad en Provincie Groningen. Want het klimaat verandert. Maar wat doen we daarmee? Het is tijd voor een ongewone vergadering met gewone mensen. Want de vragen waar we voor staan kunnen we niet alleen aan de politiek overlaten. Het zijn vragen voor iedereen.

Het coronavirus maakt het lastig om met veel mensen tegelijkertijd samen te komen en met elkaar over de urgente thema’s van dit moment te praten. Daarom maken we van de straat ons podium. Vanuit de artistieke klimaatcampagne Warming Up creëren we met Het Grote Straatberaad een moment om met buren te bespreken en ontdekken hoe een duurzame toekomst er in jouw straat, buurt, dorp of stad uit moet zien. Binnen het format zijn zorgen en vragen de motor om tot een gezamenlijke visie te komen: hoe willen wij met elkaar samenleven in een veranderende wereld? Het maakt niet uit of je veel of weinig weet, of je voor of tegen bent, jong of oud, meer een doener of een prater: dit beraad is voor iedereen.

Doe mee aan de allereerste bottom-up Klimaatverklaring van Nederland!

Word voor een dag straatcoach of straatomroeper
Ben je enthousiast over het initiatief en denk je dat je de mensen in je straat zover kunt krijgen om mee te doen? Word dan straatcoach of straatomroeper. Als straatcoach ben je het aanspreekpunt van je straat en mobiliseer je tien huishoudens (groot of klein) om mee te doen. Als straatomroeper presenteer je aan de hand van een kant-en-klaar script de middag door een megafoon. Je hebt lef en kunt improviseren. Natuurlijk word je goed voorbereid en krijg je een prachtig pakket met benodigdheden. Check de website als je nog meer wilt weten over de rol van coach en omroeper of kijk op wearewarmingup.nl voor meer informatie. Enthousiast? Geef je dan op via de website. Twijfel je nog of je een geschikte straatomroeper of -coach bent? Wil je graag dat jouw straat meedoet, maar heb je nog geen medestanders? Of heb je andere vragen, stuur de organisatie van het Grote Straatberaad een mailtje via info@wearewarmingup.nl.