Logo Klimaatadaptatie Groningen

Een gratis perenboom opgehaald in Groningen? Hij zoekt een maatje!

Een gratis perenboom opgehaald in Groningen? Hij zoekt een maatje!

Onder enorme belangstelling zijn er 4.000 gratis perenbomen uitgedeeld in Groningen. Maar zoals het nu blijkt, is er een verkeerde soort geladen op de vrachtwagen voor Groningen. Deze niet zelf bestuivende ‘Beurre Alexandra Lucas’ heeft een zelf bestuivende perenboom in zijn buurt nodig om de peren te laten groeien.

Ben je een van de trotse gratis perenboombezitters? Kijk dan hieronder hoe je het kunt oplossen om wél peren aan je boom te laten groeien. Er zijn een aantal mogelijkheden:

  1. Ga de straat op en check of er binnen 100 meter een Conference of andere zelf bestuivende perenboom te vinden is (Beurre Hardy, Bonne Louise D'Avranches, Charneux, Clapps Favorite, Comtesse de Paris, Precox de Trevoux, Triomph de Vienne, Williams). Zo ja, dan is er niets aan de hand en zullen de bijen hun werk kunnen doen.

  2. Is er geen zelf bestuivende perenboom in de buurt? Ga naar een tuincentrum en maak jezelf, je boom en een kweker blij met je aankoop.

Uiteraard onze excuses voor het eventuele ontstane ongemak. Er waren 190.000 perenbomen verdeeld in Nederland en helaas in Groningen ging het een klein beetje mis…

Ieder nadeel heeft dan ook weer zo zijn (kleine) voordeel, want zo worden er nóg meer bomen geplant! ;-)

Klimaatadaptatie Groningen
Meer Bomen Nu


P.S.: we hebben mensen die een perenboom hadden opgehaald in eerste instantie de mogelijkheid gegeven tot 1 oktober een nieuwe perenboom erbij te bestellen. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten.