Logo Klimaatadaptatie Groningen

Fietstocht du Klimaatboer

Fietstocht du Klimaatboer

Fietsen door het landelijk gebied in Groningen en iets leren over klimaatverandering en klimaatadaptatie. Dat belooft de fietstocht du Klimaatboer! Pak de fiets en laat u verrassen. Klimaatverandering zal in toenemende mate impact hebben op onze en ook uw leefomgeving en 80% van die omgeving wordt in de provincie Groningen beheerd door boeren. Vandaar de naam van de tocht: Fietstour du Klimaatboer.

Met deze tour fietst u rond en soms door de stad Groningen. Onderweg komt u langs zeven verschillende locaties en per locatie krijgt u meer informatie via de app SpaceTimeLayers. Per locatie is er een video te zien. Elke video belicht een ander aspect van klimaatverandering, zoals hittestress, veenoxidatie door droogte, wateroverlast, etc. Het vergt van ons allemaal dat we ons gaan aanpassen aan het veranderende klimaat. Goed om er dus meer over te weten. U kunt de route opdelen in twee ritten, dit zodat het toegankelijk is voor iedereen.

Fiets langs de groene oase in Euvelgunne, maak kennis met de koeien bij Kardinge, leer meer over weidevogels en hun leefomgeving, kom alles te weten over zonneparken en nog veel meer...

Scan deze QR code om de SpaceTimeLayers app te downloaden en de route te fietsen!

Aanpakken en Aanpassen. Doet u mee? Veel fietsplezier!

Fietstour du Klimaatboer is tot stand gekomen door een samenwerking tussen:
Natuur- en Milieufederatie Groningen
Klimaatadaptatie Groningen