Logo Klimaatadaptatie Groningen

Groningers maken kans op €1000 voor hun idee om Groningen te vergroenen

Groningers maken kans op €1000 voor hun idee om Groningen te vergroenen

In september maken Groningers kans op 1000 euro voor hun vergroeningsidee. Awesome Groningen - een community die elke maand 1000 euro aan een goed idee geeft - organiseert een pitchavond voor deze ideeën. Met dit bedrag kan een klein, tastbaar en awesome idee voor een Groener Groningen de wereld in geholpen worden.

Van maandag 7 september t/m zondag 20 september kunnen mensen met een idee zich aanmelden, en op 28 september is de pitchavond, waar het winnende idee wordt uitgekozen. Mensen met een goed idee kunnen zich melden via de website www.awesomegroningen.com.

De pitchavond is onderdeel van een brede campagne rond klimaatadaptatie: ook in Groningen wordt het klimaat de komende jaren droger, heter (hittegolven) en natter (veel regen in korte tijd). Door kleine en tastbare ideeën maken we de stad groener én helpen we een goed idee de wereld in. 

Samenwerking
Awesome Groningen - Groener Groningen is een samenwerking tussen Awesome Groningen en Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen is geïnitieerd door het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation, in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen. Ze stimuleert bewustwording en actie rondom klimaatadaptatie. In dit kader wordt van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021 de Klimaatadaptatieweek Groningen georganiseerd en worden in de aanloop en tijdens deze week initiatieven en activiteiten opgezet in Stad en provincie.