Logo Klimaatadaptatie Groningen

Open call voor klimaatadaptief kunstwerk

Open call voor klimaatadaptief kunstwerk

Het klimaat verandert en dat weten we allemaal. Hoe gaan we hiermee om? We moeten inspiratie vinden om het probleem aan te pakken. Daarom wil Klimaatadaptatie Groningen een kunstwerk laten maken dat ons aanzet om ons aan te passen aan het veranderende klimaat. Klimaatadaptatie Groningen zoekt daarom inventieve makers!

Makers die wonen en werken in Noord-Nederland kunnen meedoen aan de open call. De open call wordt georganiseerd in samenwerking met House of Design. Het kunstwerk heeft als doel een klimaatadaptieve beweging in gang te zetten, gericht op wat er wél kan en hoe we actie kunnen ondernemen om ons aan te passen.

De uitwerking
De voorstellen mogen gaan over nieuw of bestaand werk (niet ouder dan twee jaar). Belangrijk criterium is dat het werk geschikt moet zijn om rond te reizen. Voor de uitwerking wordt professionele begeleiding aangeboden en een budget beschikbaar gesteld. Voorstellen kunnen worden ingestuurd tot 1 september 2020.

Rondreizen
Het werk zal in de herfst/winter van 2020/2021 rondreizen door de provincie Groningen en uiteindelijk getoond worden op de Klimaatadaptatieweek Groningen in januari 2021.