Logo Klimaatadaptatie Groningen

OPROEP: wij zoeken plantlocaties!

OPROEP: wij zoeken plantlocaties!

Bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen en maken onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Komend plantseizoen willen de Natuur en Milieufederatie Groningen met Plan Boom en Klimaatadaptatie Groningen Groningse boomplantinitiatieven ondersteunen in hun ambities. Daarom doen we een oproep voor plantlocaties!

Heb jij een geschikte locatie om een flinke hoeveelheid bomen te planten? Meld je aan! Wij kunnen op meerdere manieren, in overleg, plantinitiatieven ondersteunen. Te denken valt aan advies over het juiste plantmateriaal, inrichting, beheer en organisatie van de aanplant. Daarnaast helpen we om plantmateriaal te verkrijgen en om plantmomenten te organiseren met vrijwilligers.

Het kan gaan om bossen voor de biodiversiteit, boomgaarden, houtsingels, klimaatbossen en voedselbossen. Het is wel van belang dat je echt dit najaar/deze winter wilt gaan planten op grond die al beschikbaar is en dat daar minimaal honderd bomen geplant kunnen worden. Het is ook van belang dat je het beheer kan garanderen voor de toekomst. Je kunt je hier aanmelden als plantlocatie.

Heb je geen locatie maar wil je anderen graag helpen met planten? Ook dan kan je je bij ons aanmelden, klik hier.

Voor vragen kun je terecht bij j.tiemens@nmfgroningen.nl