Logo Klimaatadaptatie Groningen

Stadsfestival Let’s Gro keert terug in Forum Groningen

Op 5, 6 en 7 november is het Forum de nieuwe en centrale locatie voor hét festival over de toekomst van Groningen

Nu de stad opkrabbelt en voorzichtig weer bruist is het ook de hoogste tijd dat Let’s Gro terugkeert. Op 5, 6 en 7 november is het Forum de nieuwe en centrale locatie voor hét festival over de toekomst van Groningen. Onder één dak vind je dit lange weekend volop toekomstideeën, inspirerende gasten en presentaties van nieuwe projecten in de stad. 

Belangrijke thema’s als de woningcrisis, het vergroenen van Groningen en de post-coronastad komen aan bod. Daarnaast krijgen je de laatste informatie over bijvoorbeeld de nieuwe Grote Markt en de Ring Zuid. Kinderen kunnen hun stad van de toekomst bouwen en aansluiten bij tal van workshops. 

Speciale aandacht is er voor de gevolgen van klimaatverandering en hoe Groningen zich hieraan aan zou kunnen passen. Zo is de tentoonstelling ‘Sponsland’ te zien op de Grote Markt, voor deze expositie hebben 8 ontwerpbureaus ontwerpen gemaakt van plekken in de stad en provincie Groningen voor 2121. Daarnaast zijn er lezingen van o.a. Kees Klomp en Babette Porcelijn en workshops en excursies over o.a. vergroening.

Verder is er dagelijks muziek en zijn er talks over de omgang met data (met Marleen Stikker), de leefbaarheid in de wijken en de toekomst van het onderwijs. TedX Youth komt met een speciale editie om nieuw sprekerstalent te scouten en met burgermeester Koen Schuiling bespreken we de toestand van de stad. Vanaf oktober vind je alles over het programma van Let’s Gro op www.letsgro.nl.

Let’s Gro is een inspiratiefestival over de toekomst van de Stad en zijn omgeving. Samen denken en dromen over hoe de toekomst van Groningen zou kunnen zijn en elkaar laten zien wat er nu al in Groningen gebeurt en wat wij samen voor elkaar kunnen krijgen in de nabije toekomst. Groningen barst van de goede initiatieven en innovaties, en het potentieel is nog vele malen groter.

Forum Groningen is sinds 2021 de nieuwe projectleider van Let’s Gro. In nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van anderen organisaties wil het Forum, als huiskamer van de stad, de toekomst en ontwikkeling van Groningen voor en breed publiek een prominente plek geven in de programmering.