Logo Klimaatadaptatie Groningen
Bomen Drive Through

WE MOGEN LOS (update maart 2021)

Degenen die tickets hadden gereserveerd voor de bomen hebben een mail van ons gekregen. De tijd op de tickets is hetzelfde gebleven, je mag gewoon met je ticket komen waar de oude datum op staat.

Let op: sommige mensen hadden in het enthousiasme niet goed gelezen dat iedereen maximaal 1 ticket (=1 tijdslot) met 5 bomen van een soort mocht bestellen.Β Als dit het geval is het geweest hebben we het volgende gedaan:

 • we hebben alle extra tickets (dus boven 1 geannuleerd) en je een nieuw ticket gestuurd

 • OF we hebben je een mail gestuurd waarin je moest aangeven welke je wilde houden.

  --> Bij geen reactie zullen we twee dagen voor het event zelf de keuze maken en je een nieuw ticket sturen.

DATA

Groningen:Β vrijdag 12 maart (alleen herstelperen) en zaterdag 13 maart 2021 (herstelperen en gewone appel- en perenbomen).

Winsum: zaterdag 20 maart 2021

Sappemeer: Zondag 21 maart 2021

Voor vragen kun je mailen naar meerbomen bomenkag@gmail.com.

LET OP: UITGESTELD IVM COVID > Het uitdelen van de bomen wordt π˜‚π—Άπ˜π—΄π—²π˜€π˜π—²π—Ήπ—± vanwege de coronamaatregelen. We hopen ze na de lockdown z.s.m. te kunnen uitdelen! Er is op 19 december een e-mail verstuurd met meer informatie naar diegene die zich hebben geregistreerd (check ook je spambox)

LET OP 2: UITVERKOCHT > binnen 40 minuten waren de 5.000 gratis bomen weggegeven en is de actie dus gestopt. Het is mogelijk je op de wachtlijst te plaatsen via onderstaande buttons.

----

Na de populaire actie met 4000 perenbomen afgelopen zomer in Groningen, zullen er nu in december en januari 5000 gratis appel- en perenbomen worden uitgedeeld. Op drie plekken in de provincie zal een drive through worden georganiseerd om bomen uit te delen.

Let op: de bomen zijn inmiddels uitverkocht. Er kan nog worden gereserveerd voor de wachtlijst voor de volgende locaties en tijden:

 • 19 december in Groningen (tussen 11.30 – 16.30 uur)

 • 2 januari in Sappemeer (tussen 11.00 – 16.00 uur)

 • 9 januari in Winsum (tussen 11.00 – 16.00 uur)

Let op! Voorwaarden wachtlijst >

 • Als je op de wachtlijst staat, krijg je vanzelf bericht of je mogelijk toch nog in aanmerking komt voor een boom. Geen bericht is helaas slecht bericht. Je krijgt alleen bericht als je alsnog een boom op kunt halen.

Let op! Algemene voorwaarden voor deze actie >

 • Per persoon kunnen er 5 bomen opgehaald worden (dit is het enige aantal, niet meer en niet minder)

 • Kom niet zonder e-ticket / reservering (voor reserveren geldt op = op)

 • Kom als mogelijk op de fiets

 • Wij houden alle corona regels in acht, we verwachten dit ook van jou als bomenhaler

 • Neem de tijdslots waarin je bent ingedeeld serieus en kom niet te laat of te vroeg. Zo houden we het met elkaar veilig en leuk!

Bestuiving en soorten bomen

Er worden verschillende soorten appel- en perenbomen uitgedeeld (dit kan per locatie verschillen).

Een bestuivende boom moet natuurlijk van de zelfde fruitsoort zijn (een appelboom wordt door een appelboom bestoven), en het liefste een ander ras die in de zelfde periode bloeit. Welke rassen dit zijn kun je vinden door op de soorten te klikken. De bestuivende boom mag tot 100 meter van de fruitboom vandaan staan, kijk dus ook even in de tuin van de buren! Klik op de soort voor meer informatie over bestuiving:


LET OP! Je kunt niet op andere dagen/ tijden bomen op komen halen!

Waarom geven we bomen weg?

De gratis appel- en perenbomen zijn een initiatief van Klimaatadaptatie Groningen en Meer Bomen Nu. De appel- en perenbomen zijn door corona niet verkocht en worden anders verbrand. Afgelopen zomer zijn ze vanuit de koelcel ingekuild op Gronings grondgebied.

Met het planten van de bomen kunnen Groningers hun omgeving vergroenen en hiermee klimaatbestendig maken. Voor deze bomen is 3m2 al voldoende! De bomen zijn gratis, maar het staat mensen wel vrij om een donatie te doen aan Meer Bomen Nu.

Nog veel meer bomen

In Groningen worden er daarnaast nog eens ruim 80.000 bomen en struiken geplant in de komende maanden. Dit zijn zaailingen die worden geoogst uit natuurgebieden en parken. Wil jij je aanmelden als oogst-, plant of bewaarlocatie of helpen als vrijwilliger de komende maanden? Meld je dan aan via de website www.meerbomen.nu.

Nu je hier toch bent, misschien vind je dit ook interessant