Logo Klimaatadaptatie Groningen

De stem van jongeren

Klimaatverandering is momenteel een van de grootste uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd en hangt als een onheilspellende donderwolk boven de toekomst van jongeren. Logisch dan ook zij een duidelijke stem moeten krijgen in het klimaatdebat én worden betrokken bij hoe we met die verandering (wel of niet) omgaan.

Wil je als jongere graag op de hoogte worden gehouden of deelnemen aan een volgende Jongerenmeeting rondom Klimaatadaptatie in Groningen? Heb je vragen, zorgen of ideeën die je graag wilt delen of steun voor zoekt, maar weet je niet hoe of met wie? Laat dan van je horen! Neem contact met ons op of met een van de regionale jongerenorganisaties zoals Youth for Climate Adaptation of JongRES Groningen.

Youth for Climate Adaptation

Youth for Climate Adaptation (YfCA) zet zich in voor meer bewustzijn over de gevolgen van klimaatverandering in Noord-Nederland. Maar belangrijker nog, hoe we daar concreet mee om kunnen gaan! Zo geven ze gastlessen op basisscholen over vergroening,en brengen ze ideeën over klimaatadaptatie in bij overheden en organisaties.

Heb je een vraag aan YfCA of wil je dat ze meedenken?
Neem contact op via youthforclimateadaptation@gmail.com

JongRES Groningen

JongRES zorgt ervoor dat jongeren kunnen meedenken, meepraten en meedoen in en vanuit hun regio om zo samen een positieve impact te maken in de energiestrategie. Daarnaast schuiven ze aan tafel om mee te schrijven aan en mee te praten over het energiebeleid en een werkbaar energieplan dat past voor iedereen. Krijg jij hier ook energie van? En wil jij je graag in samenwerking met andere enthousiaste en kundige jongeren inzetten voor een gezonde en duurzamere leefomgeving in Groningen? JongRES Groningen is altijd op zoek naar nieuwe jongerenvertegenwoordigers!
Lees meer

Updates

Regionale Actie Agenda > samen met jongeren uit de provincie Groningen hebben we deze agenda/ statements als input voor het regionale beleid in alle 12 gemeenten van de provincie Groningen gemaakt. Meer informatie over de Regionale Actie Agenda >>>

Aanpakken & Aanpassen. We doen het samen. Doe je mee?

Bekijk hier de aftermovie van Youth for Climate Adaptation

Aftermovie Climate Adaptation Summit met Youth for Climate adaptation in 2021

Global Action Agenda > samen met jongeren over de hele wereld is deze agenda / statements als input voor de wereldleiders die 25 januari 2021 bij elkaar komen gemaakt. Meer informatie over de Global Action Agenda >>>

Zelf iets doen aan klimaatadaptatie? Check onze actie pagina!