Logo Klimaatadaptatie Groningen

Wat is de Regionale Actie Agenda?

De Regionale Actieagenda is een oproep tot actie onder jongeren en lokale overheden als het gaat klimaatadaptatie. En dan in ons geval specifiek over de regio Groningen.

Om ons te helpen met de Regionale Actie Agenda hebben we 32 jonge klimaatambassadeurs aan ons weten te binden. Maar we zoeken er zeker nog een aantal. We streven naar 3 ambassadeurs per gemeente. In Groningen hebben we twaalf gemeenten.

We geven onze ambassadeurs verschillende masterclasses over klimaatadaptatie en leren hen verschillende vaardigheden zoals lobbyen, presenteren en ook pitchen. Het einddoel voor ons is om onze ambassadeurs de nodige vaardigheden bij te brengen en hen het gevoel te geven dat ze in staat zijn om veranderingen in hun gemeente te bespreken en voor te stellen. Ze maken een ruimtelijke adaptatiestrategie en een inventarisatie van de plannen per gemeente.

Think global, act local!

"Think global, act local" is onze slogan en leidraad om naar ons doel toe te werken, aangezien het probleem mondiaal is. Groningen is de eerste provincie die een Regionale Actie Agenda voor en door jongeren implementeert. Daarmee hopen we een voorbeeld te zijn voor andere provincies op nationaal niveau en wie weet zelfs wel naar naar andere landen en regio's op wereldschaal.

De eerste verkennende gesprekken met de gemeenten

Op dit moment zijn de eerste verkennende gesprekken met de gemeenten gevoerd door de jonge klimaatambassadeurs. Wil je weten hoe die gesprekken zijn gegaan?

Hier kun je alles teruglezen!

Video klimaatambassadeurs in gesprek met gemeente Oldambt

Om een impressie te krijgen wat er precies met de gemeenten wordt besproken hieronder een voorbeeldfilmpje van klimaatambassadeurs in gesprek met de gemeente Oldambt!

Video wat doet een klimaatambassadeur

Ben je nieuwsgierig wat een klimaatambassadeur allemaal doet en wat klimaatadaptatie is? Check onderstaande video en kom er alles over te weten.

Wil je ook iets betekenen voor klimaat, klimaatadaptatie en dus de YfCA? Mail dan naar Rob Appels, projectleider YfCA namens de provincie Groningen: R.Appels@provinciegroningen.nl

Jouw mening telt!

We vinden jouw mening voor de Regionale Actie Agenda belangrijk. Daarom hebben we een web-app ontwikkeld, zodat je mee kunt discussiëren over belangrijke stellingen in Groningen. Meer informatie vind je hier >>>