Logo Klimaatadaptatie Groningen

'Deze dag was gemaakt voor en door jongeren en dit was dan ook zeker te merken!'

Graag stellen wij ze even aan je voor! Willemien en Larou, eerste jaars studenten van de studie 'content creator' op het Noorderpoort.

Willemien (l) en Larou (r)

Ze waren een deel van ons team met YfCA reporters, maar corona gooide roet in het eten. Daardoor konden er niet veel mensen fysiek op locatie komen. Gelukkig wilden ze voor ons hun belevenissen vanuit huis op papier zetten!

Larou & Willemien vertellen: 'Op vrijdag 22 januari zijn wij de hele dag in het online platform geweest om alle live evenementen te volgen!

Het was niet eenvoudig om in het online evenement te komen. Als je op de link klikte, kreeg je als eerst een creatieve menu-opstelling op je scherm tevoorschijn. Hierin stond een plattegrond van de stad Groningen met verschillende doorklik mogelijkheden. Je had bepaalde opties zoals: de Martinikerktoren, de Grote Markt en ook het Forum. Het was even puzzelen hoe alles werkte, maar na een tijdje in het online platform was alles eigenlijk precies duidelijk.

Door de dag heen waren er verschillende livestreams waar je naar kon kijken. Dit was allemaal erg goed geregeld. De livestreams deden het perfect en alle sprekers liepen precies op schema. Je kon verschillende sprekers bekijken, maar ook meedoen aan workshops! Wat wij heel erg leuk vonden. Zo was bijvoorbeeld de workshop van Joep Janssen en Marilien Mogendorff die erg interessant was. Zij vertelde over de beste manier van het brengen van jouw eigen verhaal.

Deze dag was gemaakt voor en door jongeren en dit was dan ook zeker te merken. Van over heel de wereld kregen jongeren de kans om hun stem te laten horen en te vertellen wat er moest veranderen. Hier hebben we hele interessante, maar vooral inspirerende verhalen tussen gehoord. Bijvoorbeeld de speech van Ashneil Jeffers, hij vertelde over de psychologische effecten van de klimaatverandering wat wij persoonlijk heel aangrijpend vonden.

De dag was lang, dat moeten we eerlijk toegeven. Toch onze complimenten aan de organisatie, want vanwege alle corona maatregelen is dit vast niet makkelijk geweest. De site liep af en toe vast en het was even zoeken naar hoe alles werkte, maar dat is ook het enige puntje waar we tegen aan liepen. Er heeft heel veel werk in gezeten en dat was zeker te zien!'

Bedankt Larou & Willemien voor jullie bijdrage!

De events terugkijken kan hier