Logo Klimaatadaptatie Groningen

Wat is de Global Action Agenda?

De Global Action Agenda is een wereldwijde oproep om over te gaan tot actie als het gaat over klimaatadaptatie. Wij - van Youth for Climate Adaptation (YfCA) - zijn we van mening dat jongeren van over de hele wereld gehoord moeten worden als het gaat over deze wijdverbreide discussie over klimaatadaptatie.

In het verleden werden de meningen en ideeën van jongeren niet gehoord of overwogen en vaak vertegenwoordigden sleutelfiguren deze hele generatie. De discussie over klimaatadaptatie is een onderwerp geweest dat alleen werd besproken onder leiders en experts zonder jongeren echt daarin mee te nemen en we zien dat dat aan het veranderen is.

Aanpakken & Aanpassen. Doe je mee?

Het doel van het GCA (Global Center on Adaptation) in samenwerking met de partners van het Akkoord van Groningen is om een ​​jongerenbeweging over de hele wereld te creëren die niet alleen de ideeën die de jongeren van vandaag hebben meenemen in hun plannen, maar ook luisteren naar deze ideeën om impact te hebben in de toekomst.

Het doel is om een ​​platform te creëren voor deze generatie om ideeën onder de aandacht te brengen en ze bij de discussie te betrekken. Ondertussen geven we jongeren de mogelijkheid om te leren en hun mening te geven.

Jouw mening telt!

We vinden jouw mening voor de Global Action Agenda belangrijk. Daarom hebben we een web-app ontwikkeld, zodat je mee kunt discussiëren over belangrijke stellingen. Meer informatie vind je hier >>>