Logo Klimaatadaptatie Groningen

Klimaatadaptatieweek Groningen

Van 19 t/m 25 januari 2021 vond de Klimaatadaptatieweek Groningen plaats. Een online week vol activiteiten voor jong en oud.

Het programma tijdens de Klimaatadaptatieweek zat boordevol leuke, vernieuwende en inspirerende elementen. Van conferenties, verdiepende lezingen en tentoonstellingen, tot aan kidsactiviteiten en vergroeningsacties.

Nieuwsgierig naar wat er allemaal heeft plaatsgevonden?

Er is veel kennis gedeeld over klimaatadaptatie en wat we zelf kunnen doen. Dit alles vanuit het oogpunt van jongeren, wetenschappers, organisaties en onderwijsinstellingen.

Internationale jaar van actie

Daarnaast is 2020 internationaal uitgeroepen tot jaar van actie. Dit jaar is bedoeld om mensen samen te brengen en gezamenlijk actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Op 25 januari 2021 kwamen tijdens de Climate Adaptation Summit (CAS) wereldleiders online bij elkaar om zich te verbinden aan concrete acties. Als vestigingsplaatsen van het Global Center on Adaptation organiseerden zowel Groningen als Rotterdam in aanloop naar de Climate Adaptation Summit verschillende activiteiten.