Logo Klimaatadaptatie Groningen

Klimaatadaptatieweek Groningen

Van 19 t/m 25 januari 2021 vindt de Klimaatadaptatieweek Groningen plaats. Een week vol activiteiten voor jong en oud. In aanloop naar deze week worden in het najaar van 2020 meerdere digitale (en waar mogelijk fysieke) evenementen, projecten en activiteiten georganiseerd rondom klimaatadaptatie.

Het programma tijdens de Klimaatadaptatieweek zit boordevol leuke, vernieuwende en inspirerende elementen. Van conferenties, verdiepende lezingen en tentoonstellingen, tot aan kidsactiviteiten, films en vergroeningsacties.

Internationale jaar van actie

Daarnaast is 2020 internationaal uitgeroepen tot jaar van actie. Dit jaar is bedoeld om mensen samen te brengen en gezamenlijk actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Op 25 januari 2021 komen tijdens de Climate Adaptation Summit (CAS) wereldleiders online bij elkaar om zich te verbinden aan concrete acties. Als vestigingsplaatsen van het Global Center on Adaptation organiseren zowel Groningen als Rotterdam in aanloop naar de Climate Adaptation Summit verschillende activiteiten.

Achtergrond informatie over de events