Logo Klimaatadaptatie Groningen

Visie op klimaatadaptatie

Op vrijdag 22 januari worden Nobelprijswinnaars uit verschillende categorie├źn, zoals Vrede en Economie, uitgenodigd om online hun visie te geven op de noodzaak van aanpassing aan de klimaatverandering en hoe dat te doen.

Voorbeelden van onderwerp zijn: de invloed van toenemende droogte op migratie en vrede, hoe verhouden kosten van klimaatinvesteringen zich tot de opbrengsten ervan, en wat betekent klimaatverandering voor de manier waarop we leven, ons gedrag? Nobel Laureaten schetsen zo het probleem en geven oplossingsrichtingen.

Presentaties en colleges

Naast Nobel Laureaten worden internationale klimaatwetenschappers van het VN Klimaatpanel Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) uitgenodigd om uit te leggen welke oplossingen de wetenschap aandraagt voor het omgaan met klimaatverandering. Deze online presentaties worden gevolgd door colleges door Groningse onderzoekers waarin ze vertellen over Gronings onderzoek naar klimaatoplossingen.

Debat met jongeren

Tijdens de verklaringen en presentaties door Nobel Laureaten en Groningse wetenschappers is er gelegenheid voor debat met jongeren. Jongeren zullen hierbij hun visies, vragen en zorgen over de uitdagingen van en oplossingen voor het omgaan met klimaatverandering delen met laureaten en wetenschappers.

Events