Logo Klimaatadaptatie Groningen

Open University

Welke kennis hebben we in Groningen over klimaatadaptatie? Tijdens de Open University on Climate Adaptation slaan de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, het Noorderpoort, het Alfa College en het Global Center on Adaptation de handen ineen om jou mee te nemen in de wereld van klimaatadaptatie.

Van praktische kennis tot aan de lopende studies, ga in gesprek met auteurs van het IPCC of doe mee aan de Adaptation Challenge door in actie te komen bij jou in de buurt! Deze kennis gaan we wereldwijd delen, want juist in de ‘Global South’ hebben ze veel last van de gevolgen van klimaatverandering. Ga je mee op reis vanuit huis?

Programma Youth for Climate Adaptation Conference en Open University on Climate Adaptation

Klik op het specifieke programma in de TIMETABLE en je ziet meer informatie opduiken! Veel plezier bij het kiezen tussen alle gratis online activiteiten.

Tijdens Open University on Climate Adaptation op vrijdag 22 januari presenteren we van 13.00 - 18.00 een dynamisch programma vol interactieve workshops, Q&A’s met boeiende live sprekers, energieke keynotes en digitale boardgames over klimaatadaptatie. Docenten, lectoren en professoren uit Groningen delen hun kennis over klimaatadaptatie over hoe we samen werken aan oplossingen voor de wereld. 

Met bijdragen vanuit Groningen van onder andere: Floris Boogaard, Maarten Loonen, Linda Steg, Jan van Boeckel, Colien Langerwerf, Jan Willem Bolderdijk, Rens Heestermans en nog veel. Daarnaast duikt Jem Bendell vanaf Bali met je de diepte in over de dreiging van ‘collapse of societies’ door klimaatverandering en waarom wij nu actie moeten ondernemen. De speciale klimaatgezant van Nederland - Marcel Beukeboom - spreekt over het belang van klimaatadaptatie, en er zijn bijdragen van onder andere bekende IPCC-wetenschappers en het Global Centre on Adaptation. 

Een speciale bijdrage is er van voormalig voorzitter van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon door de Open University on Climate Adaptation live vanuit Groningen te openen en het startschot te geven van de kennisdeling van scholen en universiteiten 

Video's

De video's van de Open University on Climate Adaptation worden in de week van 19 januari gelanceerd. Al nieuwsgierig geworden naar onze andere video's? Bezoek snel onze YouTube!

Events