Logo Klimaatadaptatie Groningen

Waterklaar

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met lange periodes van hitte en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens stortbuien. Door hier rekening mee te houden in de opslag, het gebruik en de afvoer van water, kun je de toekomstige overlast zoveel mogelijk beperken.

Oplossingen

De website van Waterklaar biedt een overzicht van de vele oplossingen om de overlast van hevige neerslag in je eigen leefomgeving te beperken. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door het aanleggen van een natuurdak of een strakke rechte vijver in de tuin, het kopen van een regenton of het plaatsen van een regenschutting. Je hoort het al, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen inwoners, bedrijven en instellingen en per groep een overzicht geboden wat de mogelijke oplossingen zijn. Hiermee kun je inspiratie opdoen wat in jouw geval geschikt, betaalbaar en natuurlijk uitvoerbaar is.

Regenton

Het aanleggen van een natuurdak is een veel grotere stap en investering dan even langs de bouwmarkt voor een regenton. Klein beginnen is helemaal niet erg. Ook daarmee zorg je al voor een bijdrage aan de waterberging in je tuin en daarmee het aanpassen van je eigen omgeving aan het veranderende klimaat.

De mogelijkheden zijn eindeloos! Bezoek snel Waterklaar en bekijk wat jij allemaal kunt doen!

 Bron: www.waterklaar.nl