Logo Klimaatadaptatie Groningen

De 'Bond van Doorpakkers' denkt mee

De Bond van Doorpakkers

Donderdag 13 oktober kwam de Bond van Doorpakkers* weer bijeen. Deze editie stonden de vragen van Ohpen Ingenieurs, EST en coöperatie Suikerbiedt centraal. Initiatiefnemer van de bijeenkomst is Nanko Brattinga, vanuit zijn rol als kennis- en innovatiemakelaar klimaatadaptatie in Groningen.

Brainstormen aan de discussietafels

Jelmer Steenbeek en Maaike Kunst van Ohpen Ingenieurs trapten af met hun presentatie over YIMBY; een serious gaming app met als doel om inwoners van steden/dorpen meer mee te laten participeren in het inrichten van hun omgeving. Ze zitten in de testfase en hebben behoefte aan feedback over wat er ontbreekt in de app en het aanscherpen van de klimaatscore-functie in de app.

Hierna volgde de presentaties van Paul van Bussel en Maartje ter Veen namens EST en coöperatie Suikerbiedt. Vanuit hen kwam de vraag: 'Hoe kunnen we de versteende omgeving klimaatadaptief maken in de tijdelijkheid met waarde creatie?'

Brainstormsessies

Tijd om aan de slag te gaan! Iedereen verdeelde zich over de 4 tafels die klaarstonden voor de brainstormsessie. Bij twee van de tafels werd er gesproken over de vraagstukken van Ohpen Ingenieurs en bij de andere twee tafels werd er gesproken over de vraagstukken over het Suikerterrein.

Al snel kwamen de eerste ideeën al naar boven. Grote vellen papier werden vol geplakt met sticky notes, formulieren werden ingevuld en ideeën werden besproken. Het brainstormen werkte aanstekelijk, wanneer de één een goed idee had, kwam de ander daarna met een aanvulling of een ander idee. Er hing tijdens het brainstormen een ontspannen maar productieve sfeer.

Na het brainstormen kwam iedereen weer bij elkaar, om de besproken oplossingen met elkaar te delen. Bij de discussietafel van Ohpen Ingenieurs kwam er bijvoorbeeld uit dat er prijzen ontbraken in de app, waarna er een voorstel gedaan werd om er een cafetariamodel van te maken. Het is mooi om te zien hoe een groep enthousiaste mensen vanuit diverse bedrijven, kennisinstellingen en de overheid klaar stonden om andere bedrijven en organisaties te helpen. Al met al was het een groot succes. Om dat te vieren borrelde iedereen na afloop na onder het genot van een hapje en een drankje.

*De Bond van Doorpakkers is spontaan opgericht tijdens een bijeenkomst over klimaatadaptatie. Het is een gezonde mix van mensen afkomstig uit bedrijven, overheden en kennisinstellingen die zich hard maken voor meer actie op het gebied van klimaatadaptatie. Geïnteresseerden in deelname aan volgende bijeenkomsten kunnen contact opnemen met Nanko Brattinga, kennis- en innovatiemakelaar klimaatadaptatie / nanko@bbeng.nl

Sluit je ook aan!

Wij zijn de Bond van Doorpakkers. We doen het samen en gaan aan de slag! Sluit je ook aan!