Logo Klimaatadaptatie Groningen

Masterclass Technasium Leerlingen

Masterclass Technasium Leerlingen

Gemeente Westerkwartier heeft een opdracht uitgewerkt voor Technasium-leerlingen van RSG de Borgen Leek. Klimaatadaptatie en Parkeren, welke mogelijkheden bedenk jij? Een bezoek aan de Klimaatproeftuin op de Zernikecampus in Groningen hoort daar bij.

Er gebeurt van alles rondom klimaatadaptatie in Groningen, zoals in de proeftuin op het Zernike Campus. In de proeftuin worden nieuwe innovatieve oplossingen voor klimaatvraagstukken uitgetest. Op deze dag kwam er een bus vol middelbare schoolleerlingen naar de proeftuin, want de Gemeente Westerkwartier had een opdracht uitgewerkt voor de Technasium-leerlingen van RSG de Borgen Leek. De opdracht ging over mogelijkheden vinden voor het combineren van klimaatadaptatie en parkeren.

De leerlingen bezochten de klimaatproeftuin, waar een paar ambassadeurs een presentatie mochten geven over klimaatadaptatie en mitigatie. Zo konden de leerlingen leren over het verschil tussen mitigatie en adaptatie, en inspiratie opdoen voor hun opdracht. Dit deden we door middel van een leuke Kahoot!

Technasium leerlingen RSG de Borgen Leek bezoeken Klimaatproeftuin KCNR Groningen.